Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η Ελλάδα ζητά δικαίωση

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος μας δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ευρώπη

Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από την εισβολή της Γερμανίας του Χίτλερ στην Ελλάδα και η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα χρέη της που προκύπτουν από τα εγκλήματα που διέπραξαν τα στρατεύματά της κατά του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής μεταξύ 1941 και 1944 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιστορικό υπόβαθρο:

Οι Γερμανοί καθησύχασαν τους Έλληνες το 1941 ότι ήρθαν για να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία, και αντί αυτού, τύπωσαν πλαστά νομίσματα με αποτέλεσμα τεράστιο υπερπληθωρισμό. Για παράδειγμα, 1 κιλό ψωμί άξιζε 10 δραχμές το 1941 και 153 εκατομμύρια δραχμές το 1944.

Οι Γερμανοί κατακτητές λεηλάτησαν όλη τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή της Ελλάδας. Για παράδειγμα, κατέσχεσαν και μετέφεραν στη Γερμανία χιλιάδες τόνους χρώμιο, βωξίτη, νικέλιο, μολυβδαίνιο, πυρίτη, καπνό, ασήμι, χαλκό, πετρέλαιο, κάρβουνο, σταφίδες, ελαιόλαδο, βαμβάκι, ζάχαρη, ρύζι, μεταξωτά κουκούλια, 12 τόνους χρυσού, χιλιάδες πολιτιστικούς θησαυρούς κλπ. Ο Μουσολίνι είπε σαρκαστικά ότι «οι Γερμανοί πήραν από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».

Αυτό οδήγησε στον ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΟ ΤΟΥ 1941.

Παιδιά σκελετωμένα από την πείνα. Φωτογραφίες από άλμπουμ που εστάλη παρανόμως στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να γίνει γνωστό διεθνώς το δράμα της πείνας στην Αθήνα, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο – Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.
http://freeathens44.org/portfolio-posts/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1/

Ως αποτέλεσμα όλης αυτής της άγριας λεηλασίας, ο ελληνικός πληθυσμός πείνασε, και χάθηκαν 300.000 Έλληνες τον χειμώνα 1941-42, και 600.000 συνολικά από έλλειψη τροφής, υποσιτισμό και ασθένειες. Στο τέλος του πολέμου, το 75% των παιδιών έπασχε από ασθένειες.

Εκτός από την πείνα, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΣΦΑΓΕΣ στην Ελλάδα (παραβιάσεις της Διάσκεψης της Χάγης του 1907). Η συνολική μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανήλθε στο 13,5%.

Οι Γερμανοί κατέστρεψαν περίπου 1770 πόλεις και χωριά, με 131 ολοκαυτώματα αναγνωρισμένα μέχρι σήμερα. Μερικές από τις κοινότητες που υπέφεραν από τις θηριωδίες των Γερμανών ήταν Αλικιανός, Ανώγεια, Γιαννιτσά, Δαμάστα, Δίστομο, Καισαριανή, Κάνδανος, Κερδύλλια, Κλεισούρα, Κομμένο, Κοντομάρι, Λιγκιάδες, Μεσόβουνο, Μουσιωτίτσα, Παραμυθιά, Πύργοι, Υπάτη, Χορτιάτης, χωριά της Βιάννου κ.α.

Ακολουθούν παραδείγματα ολοκαυτωμάτων:

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (13 Δεκεμβρίου 1943): Η μεγαλύτερη μονοήμερη γερμανική θηριωδία στην Ελλάδα. Γερμανοί έσφαξαν 1460 αμάχους και κατεδάφισαν την πόλη. Αφού εξόντωσαν όλους τους άνδρες μεταξύ 12 και 90 ετών, οι Γερμανοί ανάγκασαν γυναίκες και παιδιά να συγκεντρωθούν στο σχολείο και του έβαλαν φωτιά. Εκτέλεσαν και μοναχούς στις Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας.  https://artsandculture.google.com/story/hQXBvtpmfOhVLA

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ (10 Ιουνίου 1944): 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ: https://professors-phds.com/2022/09/18/44122/

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com