Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόση ώρα έπαιρνε να φτιάξεις πρωινό στα προϊστορικά χρόνια

Πόση ώρα αφιερώνουμε στη σύγχρονη εποχή για να ετοιμάσουμε το πρωινό μας γεύμα και πόσο χρόνο χρειαζόταν ο προϊστορικός πρόγονος μας (Infographic)
Adtech Ad
H Kettle & Fire είναι μια αμερικανική εταιρεία που εμπορεύεται "bone broth" ή αλλιώς, ζωμό κρέατος.
AdTech Ad
Το bone broth (ζωμός κρέατος) θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές τροφές και φτιάχνεται από κόκαλα ζώων (συνήθως μοσχάρι ή κοτόπουλο) που έχουν σιγοβράσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη γεύση και τα καλύτερα δυνατά οφέλη.
H Kettle & Fire δίνει στη δημοσιότητα Infographics με διατροφικές συνήθειες για να προωθήσει τις δικές της συνταγές που βασίζονται στον ζωμό.
Στη νέα της γραφιστική δουλειά, παρουσιάζει τον χρόνο προετοιμασίας ενός πρωινού γεύματος εν έτει 2016, σε σχέση με τον αντίστοιχο χρόνο που χρειαζόταν για ένα "πρωινό" γεύμα, κατά την... παλαιολιθική περίοδο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής ο άνθρωπος χρησιμοποίησε λίθινα τεχνουργήματατα και εκτείνεται σε μια μεγάλη περίοδο που ξεκίνησε πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια περίπου έως το 10.000 π.Χ., το τέλος δηλαδή της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων ή Παγετώδους.
Διαιρείται στην Κατώτερη Παλαιολιθική, με τις πρώιμες μορφές ανθρωποειδών και την παρουσία λίθινων χειροπελέκεων, η οποία τελειώνει περίπου το 80.000 π.Χ. στην Μέση Παλαιολιθική ή Μουστέρια, την εποχή του ανθρώπου του Νεάντερταλ που τελειώνει περίπου το 33.000 π.Χ. και την Ανώτερη Παλαιολιθική, περίοδο κατά την οποία έγινε και η ανάπτυξη του homo Sapiens, έως το 10.000 π.Χ., οπότε και ξεκινά η μεταβατική Μεσολιθική περίοδος.
Όπως καταλαβαίνεται το παρακάτω γράφημα είναι καθαρά αφηρημένο, μιας και ο χρόνος προετοιμασίας φαγητού κατά τα χρόνια του homo Sapiens, μόνο κατά προσέγγιση μπορεί να υπολογιστεί, συνεκτιμώντας τις δυσκολίες εύρεσης τροφής και τα εργαλεία που χειρίζονταν οι άνθρωποι του 10.000 π.Χ., λίγο πριν τη Μεσολιθική περίοδο.
Αν λοιπόν σήμερα θέλουμε 15 λεπτά για να φτιάξουμε ένα πρωινό "βρετανικού" τύπου, οι άνθρωποι της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου που είχαν λίγο πιο "εξελιγμένα" εργαλεία στα χέρια τους, χρειάζονταν.... 15 με 20 ημέρες για να ετοιμάσουν την ίδια συνταγή με μπέικον, αυτά, καφέ και αλατοπίπερο. Φυσικά και η σύγκριση είναι υποθετική και γίνεται για χιουμοριστικούς λόγους και μόνο.
Άλλωστε όπως θα δείτε, πριν από κάτι δεκάδες χιλιάδες χρόνια το πιο απαιτητικό ήταν να βρεις το χοιρινό και μετά να φτιάξεις το μπέικον από την αρχή.

 news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com