Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα μέλη της πιο 'διαβόητης' μυστικής κοινότητας

Από τον Τζορτζ Μπους ως τον Τζον Κέρι. Οι μεγιστάνες, πολιτικοί και άλλοι διάσημοι παράγοντες που έγιναν ισόβια μέλη της
Adtech Ad
Το 1832, φοιτητές του πανεπιστημίου Yale, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ, ίδρυσαν μια από τις πιο πολυαναφερόμενες μυστικές κοινότητες των ΗΠΑ: την Skull and Bones.
Από τότε ο κόσμος είδε σε αυτήν την ομάδα μαζεμένα πολλά από τα κλισέ που έχουν να κάνουν με την παγκόσμια ελίτ αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας που τη συνοδεύουν.
Κάθε χρόνο μόλις 15 άτομα προστίθενται στο κλειστό αυτό κλαμπ, στο οποίο παραμένουν μέλη του για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Ένα κτίριο χωρίς παράθυρα στην οδό High 64 αποτελεί το αρχηγείο της λέσχης. Στην οροφή του «Τάφου», όπως ονομάζεται, υπάρχει ένα ιδιωτικό ελικοδρόμιο, όπως αναφέρει το βιβλίο της Alexandra Robbins, “Secrets of the Tomb: Skulls and Bones the Ivy League, and the Hidden Paths of Power”.
Σύμφωνα με το μύθο, τα υποψήφια νέα μέλη μοιράζονται τα πάντα με τη μυστική κοινότητα μέχρι να τους δεχτούν. Ακόμη και το σεξουαλικό τους ιστορικό. Επιπλέον συμφωνούν να παραδώσουν μέρος της περιουσίας τους στη λέσχη. Όμως, σε αντάλλαγμα τούς υπόσχεται στήριξη και σταθερότητα σε ό,τι κάνουν για όλη τους τη ζωή.
Μεταξύ των μελών τους υπήρξαν πολλοί ισχυροί επιχειρηματίες, ποιητές, πολιτικοί, αλλά και τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ.
Ιδού μερικοί από τους πιο γνωστούς:

WILLIAM HOWARD TAFT - ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1878


  Υπηρέτησε ως ο 27ος πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ υπήρξε και ανώτατος δικαστής. Στα πρώτα του χρόνια στο Yale είχε το ψευδώνυμο Old Bill, το οποίο στην πορεία άλλαξε σε Big Lub. Ο πατέρας του, Alphonso Taft, υπήρξε συνιδρυτής της κοινότητας, οπότε η διαδικασία εισόδου του William δεν πρέπει να ήταν και τόσο δύσκολη.

WALTER CAMP – ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1880


  Γνωστός και ως «πατέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου», ο Camp μαζί με άλλους συμμαθητές του άλλαξαν το βρετανικό rugby σε αυτό που σήμερα λατρεύεται όσο λίγα σπορ στις ΗΠΑ. Μάλιστα ο Camp διαμόρφωσε πολλούς από τους κανόνες του αθλήματος που ισχύουν ακόμη και σήμερα, ενώ πολλές από τις τακτικές του στο γήπεδο εφαρμόστηκαν και στα πεδία των μαχών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

LYMAN SPITZER – ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1935


  Ο γνωστός αστροφυσικός υπήρξε ο εμπνευστής της ιδέας του Διαστημικού Τηλεοσκοπίου (Hubble Space Telescope) το οποίο θα παρατηρούσε τους πλανήτες ενώ θα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Επίσης ήταν λομπίστας της ΝΑΣΑ στο Κογκρέσο για να φέρει τα απαραίτητα κεφάλα στην Υπηρεσία, ενώ μετά από 44 χρόνια το «παιδί» που ο ίδιος εμπνεύστηκε, εκτοξεύτηκε στο διάστημα παρέχοντας στους επιστήμονες μοναδικές εικόνες από το αχανές σύμπαν. Η ΝΑΣΑ έδωσε μάλιστα το όνομά του στο τηλεσκόπιο, για να τον τιμήσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com