Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μην πετάτε φαγητό

Σε μια περίδο αυξημένης διατροφικής ανασφάλειας, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε σε στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να μην πετάμε φαγητό. Εκτός από την ανθρωπιστική διάσταση του συγκεκριμένου θέματος, είναι και θέμα οικολογίας. Πετώντας λιγότερο φαγητό, θα μειώσετε και το ενεργειακό σας αποτύπωμα ως οικογένεια, ενώ θα κάνετε και οικονομία.
Παρακάτω σας προτείνουμε μερικούς τρόπους για να μειώσετε το φαγητό που καταλήγει στα σκουπίδια:
- Στο εστιατόριο ζητήστε να σας βάλουν σε πακέτο το φαγητό που περίσσεψε.
- Καταψύξτε σε μερίδες το φαγητό που περίσσεψε, για να το φάτε μια άλλη μέρα.
- Σχεδιάστε προσεκτικά τα γεύματά σας.
- Κάντε λίστα αγορών όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ για να μην αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε.
- Μην βάζετε στο πιάτο σας μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θέλετε να καταναλώσετε. Είναι καλύτερο να φάτε μια μικρότερη ποσότητα και αν πεινάτε ακόμη, να βάλετε κι άλλο, από το να γεμίσετε το πιάτο σας και να το πετάξετε στη συνέχεια.
- Αν έχετε την τάση να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά και να τα ...ξεχνάτε στο ψυγείο, προτιμήστε τα αποξηραμένα ή κατεψυγμένα φρούτα και τα κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά.
- Εάν δεν πρόκειται να καταναλώσετε άμεσα ένα προϊόν που όμως έχει κοντινή ημερομηνία λήξης, επιλέξτε κάποιο άλλο, με μακρινή ή αγοράστε το όταν τελικά θα φτάσει ο καιρός να το χρειαστείτε. Έχετε κατά νου ότι η ένδειξη «ανάλωση μέχρι», σημαίνει ότι η τροφή είναι ασφαλής για κατανάλωση μόνο μέχρι την αναφερόμενη ημερομηνία, ενώ η ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» δηλώνει την ημερομηνία μέχρι την οποία το προϊόν διατηρεί ακέραιη την ποιότητά του. Αν ημερομηνία «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» έχει παρέλθει, ελέγξετε την εμφάνιση, την οσμή και τη γεύση του προϊόντος και μετά αποφασίστε αν θα το καταναλώσετε ή αν θα το πετάξετε.

stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com