Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η 'Πόλη των Νεκρών'. Όλοι οι κάτοικοι πέθαναν στα σπίτια τους

Η πόλη στην Οσετία της Ρωσία, με τα 99 σπίτια, στα οποία βρίσκονται άταφοι και νεκροί όλοι οι κάτοικοί τους. Σύμφωνα με την κατάρα όποιος επισκεφτεί το χωριό δεν θα μπορέσει να φύγει
Adtech Ad
Από τη mixanitouxronou.gr: Είναι γνωστή ως «η πόλη των νεκρών» και θεωρείται η μεγαλύτερη νεκρόπολη του Καύκασου. Οι νεκροί βρίσκονται σε περίτεχνους τάφους, που μοιάζουν με σπίτια. Σύμφωνα με τον θρύλο, τον 18ο αιώνα σοβαρή ασθένεια χτύπησε την περιοχή και στοίχισε τη ζωή στο 90% του πληθυσμού. Οι ασθενείς έχτισαν σπίτια για να απομονωθούν από τον υγιή πληθυσμό και περίμεναν τον θάνατό τους. Όταν πέθαναν οι σωροί τους παρέμειναν μέσα στα σπίτια όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

  Είναι γνωστή ως «η πόλη των νεκρών» και θεωρείται η μεγαλύτερη νεκρόπολη του Καύκασου. Οι νεκροί βρίσκονται σε περίτεχνους τάφους, που μοιάζουν με σπίτια. Σύμφωνα με τον θρύλο, τον 18ο αιώνα σοβαρή ασθένεια χτύπησε την περιοχή και στοίχισε τη ζωή στο 90% του πληθυσμού. Οι ασθενείς έχτισαν σπίτια για να απομονωθούν από τον υγιή πληθυσμό και περίμεναν τον θάνατό τους. Όταν πέθαναν οι σωροί τους παρέμειναν μέσα στα σπίτια όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

  Τα κτίσματα ακολουθούν την αρχιτεκτονική του αρχαίου πολιτισμού που αναπτύχθηκε στον νότιο Καύκασο πριν χιλιάδες χρόνια. Συνολικά υπάρχουν 99 διαφορετικά σπίτια- μαυσωλεία με το παλαιότερο να χρονολογείται τον 12ο αιώνα μ.Χ.. Έχουν απόσταση μεταξύ τους και στους μπροστινούς τοίχους υπάρχουν τετράγωνες οπές, όπου τοποθετούσαν μέσα σε ξύλινες βάρκες τα πτώματα.

Η νεκρόπολη βρίσκεται στην άκρη του οικισμού Νταργκάβς στη βόρεια Οσετία της Ρωσίας
Τα μεγάλα κτίσματα έχουν έως τέσσερις ορόφους ενώ τα μικρότερα είναι μονώροφα. Έχουν κωνοειδείς σκεπές με ραβδώσεις και μπροστά από κάθε σπίτι υπάρχει πηγάδι, όπου οι συγγενείς των νεκρών έριχναν νόμισμα. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, αν το κέρμα χτυπούσε πάνω σε πέτρα σήμαινε ότι ο νεκρός θα πήγαινε στον παράδεισο.

 
Η δόμηση των σπιτιών έγινε με λίθους και κονίαμα
Ένας άλλος θρύλος αναφέρει ότι το μέρος είναι καταραμένο και κάθε ζωντανός  που θα περπατήσει ανάμεσα στα σπίτια του χωριού δεν θα μπορέσει να φύγει. Ωστόσο, το υπέροχο φυσικό τοπίο και το μυστήριο που συντροφεύει τη νεκρόπολη προσελκύει επισκέπτες, οι οποίοι ανεβαίνουν στην κορυφή του λόφου για να θαυμάσουν τη θέα στην καταπράσινη κοιλάδα.

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com