Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δέκα 'άγνωστα' χωριά της Ευρώπης. Δύο ελληνικά!

Στη λίστα πρωταγωνιστούν δυο πανέμορφοι προορισμοί της Ελλάδας
Adtech Ad
Όλοι οι τύποι ταξιδιωτών έχουν ή θέλουν να περάσουν έστω μία νύχτα σε ένα απόμακρο χωριό προκειμένου να βιώσουν τον παραδοσιακό πολιτισμό, καθώς και την απλή καθημερινότητα του προορισμού τους.
Ποια είναι όμως η γοητεία αυτών των μικρών πόλεων που διαθέτουν στενά σοκάκια, μικρές καφετέριες και οικεία εστιατόρια;
Εάν αναζητάτε έναν τέτοιο προορισμό, παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα μικρά ευρωπαϊκά χωριά, τα οποία θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία και ανεκτίμητες αναμνήσεις γυρνώντας στην πατρίδα σας:

 

10. ΚΟΤΟΡ - ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ

Πώς θα βρεθείτε εκεί: Η Κότορ βρίσκεται μόλις 50 μίλια από την πρωτεύουσα της χώρας, την Ποντγκόριτσα.
Το φθινόπωρο, οι λόφοι του Κότορ, μιας μικρής πόλης του Μοντενέγκρο, κατακλύζονται από την ομίχλη, η οποία δυσκολεύει την κυκλοφορία των επισκεπτών και των κατοίκων. Το φυσικό όμως αυτό φαινόμενο δεν έχει σταματήσει το κύμα των πλούσιων Ευρωπαίων, τα τελευταία χρόνια, αντιθέτως Ρώσοι αγοραστές έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση εξοχικών κατοικιών στην περιοχή.

 

9. STAUFEN IM BREISGAU - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πώς θα βρεθείτε εκεί: Μόλις 75 λεπτά (με το αυτοκίνητο) από το Στρασβούργο
Βρίσκεται στην άκρη ενός παραμυθένιου δάσους, του Μελάνα Δρυμού, νότια της Γερμανίας και είναι ένας ιδανικός προορισμός για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με…κρασί! Ο κεντρικός δρόμος είναι γεμάτος με μικρά σπιτάκια, βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις και οδηγεί στην αγορά, καθώς και στο γοτθικό δημαρχειο του μικρού αυτού χωριού.

8. ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα βρεθείτε εκεί: Με αεροπλάνο από τη Σαντορίνη ή με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Φολέγανδρος αποτελεί ένα από τα πιο ήσυχα νησιά των Κυκλάδων. Εκεί δύσκολα θα δείτε να σταθμεύουν στο λιμάνι κρουαζιερόπλοια, ενώ απουσιάζουν από την πόλη τα φανταχτερά εστιατόρια και οι μπουτίκ. Αντ’ αυτού, θα έχετε την ευκαιρία να να απολαύσετε τις όμορφες παραλίες και τη φυσική ομορφιά του νησιού.

 

7. MARVãO - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πώς θα βρεθείτε εκεί: Με αυτοκίνητο από τη Λισαβόνα. 
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Marvão είναι η πιο εντυπωσιακή καστροπολιτεία της χώρας. Βρίσκεται στην περιφέρεια Alentejo της Πορτογαλίας και διαθέτει μικρά σπιτάκια με κόκκινα κεραμύδια, καθώς και στενά δρομάκια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩ

Πηγή: Fortunegreece.com

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com