Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι σημαίνουν τα ονόματα των πιο διάσημων προϊόντων στον κόσμο

Ποια η σημασία διάσημων brands της αγοράς;
Adtech Ad
Οι περισσότερες μάρκες προϊόντων είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα των καταναλωτών.Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τη σημασία του ονόματος του κάθε brand.
AdTech Ad
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα μάρκες προϊόντων, καθώς και τη σημασιολογία του ονόματός τους:

ΑDIDAS

Πολλοί πιστεύουν ότι η λέξη Adidas «κρύβει» τη σημασία του «All Day I Dream About Soccer». Αυτό όμως που ισχύει πραγματικά είναι ότι η μάρκα ένδυσης κατέληξε να λέγεται Adidas από τον ιδρυτή της, Adolf Dassler, ο οποίος ξεκίνησε να σχεδιάζει αθλητικά παπούτσια μόλις επέστρεψε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την LA Times. Το Adidas προέκυψε από το παρατσούκλι του (Adi), καθώς και από τα τρία πρώτα γράμματα του επωνύμου του.

 

GAP

Το πρώτο κατάστημα GΑP άνοιξε το 1969 με στόχο την πώληση καλής ποιότητας τζιν. Το όνομα του brand αναφέρεται στο χάσμα των γενεών μεταξύ των ενηλίκων και των παιδιών.

 

HäAGEN-DAZS

Ο Reuben Mattus, ένας Εβραίος μετανάστης από την Πολωνία, ονόμασε τη γνωστή σε όλους εταιρεία παγωτών Häagen-Dazs προκειμένου να αποτίνει φόρο τιμής στη Δανία, σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξή του στο Tablet Magazine. Ωστόσο, το όνομα δεν σημαίνει τίποτα στην πραγματικότητα.

 

NIKE

Η διάσημη μάρκα αθλητικών ενδύσεων και υποδημάτων έλαβε το όνομα Nike από την Ελληνίδα θεά της νίκης.

Δείτε τη συνέχεια της λίστας εδώ

Πηγή: fortunegreece.com

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com