Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα;

Στη λίστα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πρωταγωνιστεί και η χώρα μας
Adtech Ad
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) κυκλοφόρησε την ετήσια λίστα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, στο πλαίσιο της έκθεσης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.
AdTech Ad
Τα ευρήματα προέκυψαν έπειτα από έρευνα του WEF σε σχεδόν 15.000 ηγέτες επιχειρήσεων από 141 οικονομίες την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου.
Παρακάτω ακολουθούν οι 11 πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου:

11. ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Βαθμός διαφθοράς: 3.7

  Η πολιτική διαφθορά αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη Σλοβενία. Τον Ιανουάριο του 2013, χιλιάδες Σλοβένοι προσχώρησαν στην Επιτροπή για την Πρόληψη της Διαφθοράς και βγήκαν στους δρόμους. Ένα μήνα μετά, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας εκδιώχθηκε από το γραφείο, και φυλακίστηκε για διαφθορά.
(Η βαθμολογία κυμαίνεται από 1 έως 7, με το 1 να σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη διαφθορά)

10. ΠΟΛΩΝΙΑ

Βαθμός διαφθοράς: 3.7

  Η διαφθορά στην Πολωνία ήταν διαδεδομένη από την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Μέχρι σήμερα υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία από τον πολωνικό λαό, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την πλήρη μεταρρύθμισή της.

9. ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Βαθμός διαφθοράς: 3.5

  Η διαφθορά θεωρείται ότι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη Νότια Κορέα – σε τέτοιο βαθμό που η χώρα πρόσφατα εισήγαγε ένα νόμο που απαγορεύει στους ανθρώπους της αγοράς να μην προσφέρουν ένα γεύμα αξίας άνω των 30.000 γουάν Κορέας (21 λίρες / 27 δολάρια) στους δημόσιους υπαλλήλους, τους κρατικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους και δασκάλους. Όσοι παραβιάζουν το νόμο θα έρχονται αντιμέτωποι μέχρι και με τρία χρόνια φυλακής.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Πηγή: Fortunegreece.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com