Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

50 φαγητά του κόσμου: Ποιο ελληνικό πρέπει να φας μια φορά στη ζωή σου

Μην παίξεις τα λεφτά σου σε μουσακά, σουβλάκι, χωριάτικη ή γιαούρτι. Άλλη είναι η παραδοσιακή ελληνική γεύση που προτείνουν οι ειδήμονες στους τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας να μην χάσουν σαν γεύση
Adtech Ad
Οι ελληνικές γεύσεις είναι από τις πλέον διαδεδομένες στον κόσμο. Οι Έλληνες μετανάστες μετέφεραν την κουζίνα του τόπου μας σε όλο τον πλανήτη ενώ σήμερα δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ που να μην έχει τουλάχιστον ένα ελληνικό ή "ελληνικό" τρόφιμο είτε είναι αυτό γιαούρτι ή φέτα. Μπορεί να μην είμαστε οι μόνοι στον πλανήτη οι οποίοι έχουμε καταφέρει να επιβάλουμε την κουζίνα μας στην διεθνή σκηνή σίγουρα όμως οι Έλληνες έχουμε πετύχει να πολλαπλή παρουσία από το street food με το σουβλάκι και τον γύρο και τα εστιατόρια μέχρι πιο υγιεινές προτάσεις που μπορεί να έχει κάποιος στο ψυγείο του.
AdTech Ad
Το Business Insider, που η  πορεία του έχει αποδείξει ότι insider σε πολλά περισσότερα από ότι οι επιχειρήσεις, δημοσίευσε πρόσφατα μία λίστα με τα πενήντα φαγητά που αν ταξιδεύεις θα πρέπει να τα αναζητήσεις για να τα δοκιμάσεις, σαν εμπειρία ζωής. Τα περισσότερα από αυτά είναι απλές τοπικές γεύσεις που μπορείς να βρεις ακόμη και σε καντίνες όπως το currywurst στην Γερμανία ή τα νεοϋορκέζικα σάντουιτς με παστράμι.
Οι προτάσεις απλώνονται από τα μεξικανικά τάκος μέχρι το πολυτελές ρώσικο χαβιάρι και φυσικά απο μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα. Από την χώρα μας οι συντάκτες δεν επέλεξαν τον all time clasic των απανταχού ελληνικών εστιατορίων μουσακά ή την χωριάτικη σαλάτα, ούτε καν το "πιτόγυρο" το εθνικό μας street food, αλλά μία άλλα πιο "μυστική" γεύση που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται και αυτή διεθνής.

  Ο λόγος για την σπανακόπιτα, η καλύτερα σπανακοτυρόπιτα τουλάχιστον έτσι όπως την περιγράφουν, που είναι η ανερχόμενη ελληνική γεύση στο παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και όχι μόνο. Πριν από λίγες εβδομάδες η ταπεινή spanakopita μπήκε μαζί με το YOLO και άλλες 1.000 και λέξεις στην ανανεωμένη έκδοση του λεξικού Oxford English Dictionery.
news247.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com