Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα 5 πιο ήσυχα ελληνικά νησιά- Γαλήνιες παραλίες, γραφικά χωριά, αξέχαστο φαγητό [εικόνες]

Έχεις λίγες μέρες άδεια και θέλεις να χαθείς στο πιο απομακρυσμένο μέρος, χωρίς wifi, ξέφρενους τουρίστες και γεμάτες πλαζ; Οι πιο ιδανικοί προορισμοί για να χαθείς απ΄όλους και απ΄όλα βρίσκονται -φυσικά- στην Ελλάδα και είναι μαγευτικοί.
  • Χάλκη
Βρίσκεται 5 μίλια δυτικά από το ακρωτήριο Αρμενιστής της Ρόδου και οι κάτοικοι του είναι όλοι και όλοι γύρω στους 500. Οι περισσότερες παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια (ή με κάποιο καϊκι), ενώ μόνο άμμο θα βρεις στην παραλία «Πάνταμος». Η πιο απόμερη παραλία, γεμάτη από μεγάλα κατάλευκα βότσαλα είναι η παραλία του «Γιάλι» ή Γυάλοι. Πως θα πας; Από την πόλη της Ρόδου υπάρχει λεωφορείο για την Κάμειρο-Σκάλα, όπου εκεί υπάρχει καραβάκι για τη Χάλκη, ενώ από Πειραιά υπάρχει πλοίο της γραμμής που συνδέει το νησί με τον Πειραιά\
  • Ανάφη
Με τις ταβέρνες και τα μπαρ να μετριούνται στα δάχτυλα, η Ανάφη είναι το ιδανικό νησί για γαλήνιες, low-budget διακοπές. Είτε με παρέα για camping και ρακόμελα, είτε με το αμόρε για βόλτες στη γραφική Χώρα, η Ανάφη τα συνδυάζει όλα από λίγο. Οι πιο φημισμένες παραλίες είναι το Κατσούνι και η Φλαμουρού και οι πιο απομακρυσμένες Μέγας Ποταμός, Μικρός και Μεγάλος Ρούκουνας.
  • Κύθνος
Βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και στην Σέριφο και μόλις δύο ώρες από το νησί του Λαυρίου. Φημισμένη για το μέλι, τα σύκα και τα αμύγδαλά της, συνδυάζει φαγητό και χαλάρωση. Κάνε τις βόλτες σου στην γραφική Χώρα, απόλαυσε τους μεζέδες σου στην Ξεροληθιά και απόλαυσε τα οφέλη των ιαματικών πηγών στα Λουτρά.
  • Διαπόντια νησιά
Μεγάλες ερημικές παραλίες, ερείπια βενετσιάνικων κάστρων , κατοικίες μέσα στην φύση και πολύ ησυχία είναι τα ατού των διαπόντιων νησιών. Ουσιαστικά πρόκειται για τρία μικρά νησάκια, τα οποία οι περισσότεροι επισκέπτονται με ιστιοπλοϊκό. Οι καλύτερες παραλίες είναι η εξωτική παραλία της Καλυψούς στο νησάκι «Οθωνοί», ενώ στην παραλία στο Μαθράκι (το νησί με τους λιγότερους κατοίκους) θα γίνεις ένα με την φύση.
  • Σύμη
Το νησί με τα απίστευτα 2.500 πολύχρωμα νεοκλασικά έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, καθώς βρίσκεται κοντά στη Ρόδο, χωρίς να είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτο. Στο λιμάνι της Σύμης, το Γιαλό θα βρεις πολλά μικρά ταβερνάκια με φρέσκα ψαρικά. Ειδικότερα, το εστιατόριο Θόλος, με τα τραπεζάκια πάνω στο κύμα, σερβίρει ότι τραβάει η όρεξη σου από μεσογειακή κουζίνα με θέα το απέραντο γαλάζιο. Οι παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο με καΐκι ή θαλάσσιο ταξί, με την ομορφότερη να είναι ο Αϊ-Γιώργης Δησάλωνας. Αν θέλεις να συνδυάσεις μπάνιο με φαγητό, τότε η παραλία «Νάνσυ» είναι ιδανική, ενώ ένα tour στο μοναστήρι του Πανορμίτη επιβάλλεται.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com