Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η γενναία μυστηριώδης γυναίκα της Καμπούλ: Πέταξε τη μπούρκα και κυκλοφορεί με κοντό φόρεμα ~ εικόνες

Μια μυστηριώδης γυναίκα, η οποία προκάλεσε «σεισμό» στους δρόμους της Καμπούλ, αποθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό, ο Hayat Ensafi, δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας.
Η γυναίκα φορώντας, ένα ασύμμετρο παλτό, κυκλοφορούσε αμέριμνη στους δρόμους της μουσουλμανικής πόλης, με ακάλυπτες τις γάμπες της και χωρίς την παραδοσιακή μπούρκα, προκαλώντας την συντηρητική κοινωνία του Αφγανιστάν.

Ο δημοσιογράφος που τράβηξε τις φωτογραφίες, δήλωσε έκπληκτος από την συμπεριφορά της γυναίκας:«Ήξερα ότι έπρεπε να αποθανατίσω την σπάνια αυτή στιγμή, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου, μια γυναίκα να περπατάει στην Καμπούλ ντυμένη έτσι. Όλη η πόλη έχει σοκαριστεί. Προσπάθησα να την προσεγγίσω αλλά αυτή επιτάχυνε το βήμα της».

Οι φωτογραφίες της αναρτήθηκαν στα social media και έκαναν το γύρω του κόσμου, δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά μια και στο Αφγανιστάν ο νόμος είναι πολύ αυστηρός για τις γυναίκες που δεν φορούν «hijab» στους δημόσιους χώρους. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο ή μια γυναίκα που θέλει να ηγηθεί μιας επανάστασης με αίτημα την γυναικεία απελευθέρωση.

Τα σχόλια που αναρτήθηκαν ποικίλουν:
«Είναι δικό της το σώμα, δεν είναι δικό σας», σχολίασε ένας χρήστης και πρόσθεσε: «Θαυμάζω το θάρρος της. Θέλουμε να δούμε όλο και περισσότερες γυναίκες να κυκλοφορούν έτσι». «Το σώμα μου, ανήκει σε μένα. Όχι στην καταναγκαστική hijab», έγραψε μία γυναίκα, αναφερόμενη στο ολόσωμο κάλυμμα που είναι υποχρεωμένες να φορούν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι τους.


Υπήρχαν όμως και οι αναρτήσεις, που καταδίκαζαν την πράξη της γυναίκας. «Ζούμε σε μία μουσουλμανική χώρα και δεν μπορούνε να ανεχτούμε τέτοιες καταστάσεις», έγραψε ένας χρήστης με όνομα Ahmad. «Είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες, να περπατούν στην Καμπούλ με γυμνά τα πόδια», είπε ο Syed Anouar, εξηγώντας πως τέτοιες ενέργειες, μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για την προπαγάνδα των Ταλιμπάν.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com