Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γκριζάρισμα μαλλιών - Αντιμετώπιση

Το γκριζάρισμα των μαλλιών για κάποιους θεωρείται γοητευτικό, ενώ για κάποιος άλλους σημαίνει το τέλος της νεότητας. Κακά τα ψέματα, το γκριζάρισμα των μαλλιών συμβαίνει σε όλους και κανείς δε μπορεί να το αποφύγει! Οι αιτίες που τα μαλλιά γκριζάρουν είναι πάρα πολλές και σχετίζονται με πολλά θέματα, με πιο βασικό την ηλικία. Φυσικά και η κληρονομικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, και σε κάποιες περιπτώσεις το άγχος ή μια μεγάλη στεναχώρια, μπορεί να μεταμορφώσει το χρώμα των μαλλιών.
Ο κύριος λόγος που γίνεται το γκριζάρισμα μαλλιών είναι πως από μια ηλικία και μετά, τα μαλλιά σταματούν να παράγουν τη μελανίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το χρώμα των μαλλιών. Όσο μειώνεται η μελανίνη, τόσο τα μαλλιά γκριζάρουν.
Η εμφάνιση των πρώτων γκρίζων μαλλιών κυμαίνεται περίπου στη δεκαετία των τριάντα και για τους άντρες και για τις γυναίκες, με τους πρώτους να… γκριζάρουν λίγο πιο γρήγορα. Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις που πολλοί άνθρωποι έχουν εμφανίσει γκριζάρισμα μαλλιών από τη δεκαετία των είκοσι, καθώς και στα πολύ σκούρα μαλλιά (μαύρα) υπάρχουν κάποιες γκρίζες τρίχες εκ γενετής. Επομένως, δε μπορούμε ούτε να προβλέψουμε πότε περίπου θα εμφανιστεί το γκριζάρισμα των μαλλιών, αλλά ούτε και να το προλάβουμε.



Πώς να καλύψεις το γκριζάρισμα μαλλιών
Αφού δε μπορείς να αποφύγεις το γκριζάρισμα των μαλλιών, μπορείς να το καλύψεις με πολλούς τρόπους. Πάμε να δούμε μερικούς.

1. Βαφή μαλλιών
Ο πιο απλός τρόπος είναι η βαφή των μαλλιών. Είτε έχεις εμφανίσει τις πρώτες γκρίζες τρίχες, είτε το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών σου έχει ανοίξει, μια βαφή στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σου θα καλύψει το πρόβλημα. Φυσικά, μπορείς να παίξεις με τις αποχρώσεις και τα χρώματα, και να επιλέξεις κάποιο χρώμα που είναι στη μόδα, ειδικά εάν είσαι σε πιο νεαρή ηλικία.

2. Χένα
Η χένα αποτελεί ένα φυσικό τρόπο βαφής μαλλιών, και μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιήσεις τεχνητές και χημικές ουσίες. Η χένα έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα από τη βαφή, και μπορείς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Επειδή όμως είναι φυσική, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο έντονο, και να χρειαστεί να επαναλάβεις περισσότερες φορές για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Ειδικό κραγιόν
Εάν το γκριζάρισμα μαλλιών σου περιορίζεται μόνο στις ρίζες, τότε δε χρειάζεται να υποβάλεις τα μαλλιά σου στη διαδικασία της βαφής. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό κραγιόν στην απόχρωση των μαλλιών σου, και να το περάσεις στις περιοχές που θέλεις να καλύψεις. Το χρώμα δεν είναι μόνιμο και φεύγει με το λούσιμο. Αποτελεί όμως έναν ασφαλή και φυσικό τρόπο που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα!

4. Μάσκαρα
Εκτός από το κραγιόν με χρώμα για τα μαλλιά, μπορείς να προμηθευτείς μια μάσκαρα για τα μαλλιά, που θα βοηθήσει τις γκρίζες τρίχες να γίνουν σκούρες και πάλι. Και αυτή η μέθοδος ενδείκνυται για μικρές επιφάνειες μαλλιών.

5. Χρωμοσαμπουάν
Εάν το γκριζάρισμα των μαλλιών έχει εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών σου, τότε οι δύο παραπάνω μέθοδοι δε θα σε καλύψουν. Ένα χρωμοσαμπουάν, θα σε βοηθήσει να καλύψεις το πρόβλημα χωρίς να επέμβεις χημικά στα μαλλιά σου, με αυτόν τον οικονομικό και εύκολο στη χρήση τρόπο. Το χρωμοσαμπουάν το χρησιμοποιείς στο μπάνιο σου, σαν σαμπουάν, και αυτό περιέχει κάποιες χρωστικές ουσίες, που εισχωρούν στην τρίχα. Μόλις τελειώσεις το λούσιμο των μαλλιών σου, αυτά θα έχουν αλλάξει χρώμα, και τα γκρίζα μαλλιά θα έχουν καλυφθεί. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, κρατάει περίπου μια εβδομάδα- αναλόγως την ποιότητα του χρωμασαμπουάν- και μπορείς να το επαναλαμβάνεις όποτε χρειάζεται.

6. Φυσικοί τρόποι
Φυσικά, εκτός από τα προϊόντα του εμπορίου, μπορείς να καλύψεις το γκριζάρισμα των μαλλιών σου με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας βότανα.
Το πιο γνωστό και δημοφιλές βότανο για την κάλυψη των γκρίζων μαλλιών είναι το φασκόμηλο. Χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι γνωστό για τις ιδιότητες που έχει στο να σκουραίνει τα μαλλιά. Ο τρόπος χρήσης του είναι πολύ απλός. Θα χρειαστείς μισό φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου. Θα τα τοποθετήσεις σε δύο κούπες νερό, και αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να περάσεις το νερό από μια σίτα για να απομακρυνθούν τα αποξηραμένα φύλλα, και τυχόν υπολείμματα. Άπλωσε το νερό σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σου, και άφησε το να δράσει για περίπου μισή ώρα. Μόλις περάσει η μισή ώρα ξέπλυνε τα μαλλιά σου, και λούσε τα κανονικά. Τα μαλλιά σου θα έχουν σκουρύνει και θα έχουν επανέλθει στο φυσικό τους χρώμα. Αυτή η μέθοδος όμως δεν είναι μόνιμη και χρειάζεται καθημερινή επανάληψη.
Εκτός από το φασκόμηλο, μπορείς να προσθέσεις και δενδρολίβανο και να έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Πρόσθεσε ίση ποσότητα φασκόμηλου και δεντρολίβανου και άφησε τα σε νερό για μια ώρα. Έπειτα, βάλε το μείγμα στα μαλλιά σου, και άφησε το μισή ώρα, ξέβγαλε και είσαι έτοιμη!

Φροντίδα για γκριζάρισμα μαλλιών
Το γκριζάρισμα των μαλλιών συνήθως συνδέεται με την αύξηση της ηλικίας, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιδείξεις λίγη μεγαλύτερη φροντίδα στα μαλλιά σου. Ακόμα και αν δεν επιλέξεις να τα βάψεις, τα γκρίζα μαλλιά είναι γοητευτικά, και αν τα υποστηρίζεις μπορείς να δείχνεις ακόμα πιο όμορφη. Μη ξεχνάς ότι η φυσική ομορφιά είναι προτιμότερη από την επιτηδευμένη! Όταν ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση και υγεία, θα δείχνεις πάντα όμορφη, ό,τι χρώμα και αν έχουν τα μαλλιά σου!
Για να φροντίσεις τα γκρίζα μαλλιά, θα πρέπει να πάρεις σαμπουάν και μαλακτικό μαλλιών που ενδείκνυνται για την προστασία και την περιποίηση των μαλλιών σου. Μπορείς να επιλέξεις ένα σαμπουάν που να περιέχει θρεπτικές για τα μαλλιά ουσίες, όπως κερατίνη, βιταμίνες κ.α..
Επίσης καλό θα είναι να μη ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με τη θερμότητα, και να αποφεύγεις όσο μπορείς το πιστολάκι, το σίδερο και το ισιωτικό. Εάν κρίνεις απαραίτητο ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις, τότε ένα προϊόν που να προστατεύει τα μαλλιά σου από τη θερμότητα είναι απαραίτητο.
Μια χτένα που δε γδέρνει τα μαλλιά σου και τα προστατεύει είναι επίσης απαραίτητη, αλλά και ένα λαδάκι με ενυδατικές ιδιότητες θα επανορθώσει και θα θρέψει τα μαλλιά σου σε βάθος. Επίσης, μια μάσκα μια φορά την εβδομάδα θα αναπλάσει και θα δώσει όγκο και ένταση στα μαλλιά σου.
Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία και την όψη των μαλλιών παίζει η σωστή διατροφή και η κατανάλωση νερού!


 fe-mail.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com