Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου έφτασε, και έφερε μαζί του προτάσεις δωρεάν ψυχαγωγίας στην Αθήνα. Εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για ένα διήμερο, εντελώς δωρεάν! Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Σάββατο 25 Οκτωβρίου
Passport project στο Zp87
Η πετυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση, παραγωγής Zp87, αφηγείται το ταξίδι ενός μετανάστη, με τον Γιάννη Κωσταρή, ηλεκτρικό μπάσο, loops: Απόστολος Καλτσάς, σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, περιηγηθείτε στην ΠΛΑΚΑ – ΑΛΙΚΟΚΟΚΚΟ – ΡΙΖΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ, παρέα με έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο. Αν και οι θέσεις έχουν καλυφτεί, δοκιμάστε να τηλεφωνήσετε, αν είστε τυχεροί ίσως κάποιος έχει ακυρώσει τη συμμετοχή του. 

Σάββατο και Κυριακή 8f0cd0a831aef76c3743a97774c08499 MΔιάψευσέ το: Έκθεση κόμικς στο metamatic:taf
Δέκα σχεδιαστές και τέσσερις σεναριογράφοι από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρούσα κοινωνική συνθήκη και επιλέγουν μία λέξη που κρίνουν ότι αντανακλά τη σύγχρονη ζωή ώστε να δημιουργήσουν ένα έργο βασισμένο σε αυτή. Όλες οι λέξεις που προκύπτουν φέρουν αρνητικό πρόσημο: Διαίρεση, Ιδεοληψία, Ακεφιά, Ψέμα, Εγωισμός, Υποκρισία, Σήψη, Εμμονή, Ταπείνωση και Οργή. Ο αρνητισμός τους, ωστόσο, αναιρείται, αφού το πρώτο γράμμα των επιλεγμένων λέξεων δημιουργεί τελικά μία ακροστιχίδα, η οποία αποτελεί τον τίτλο της έκθεσης, συνιστώντας ταυτόχρονα μία ευθεία πρόκληση προς το κοινό: «ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ».

Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα Ενδιαφέρουσες ταινίες, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο παρουσιάζει για άλλο ένα Σαββατοκύριακο ο κινηματογράφος Καλυψώ. Παρακολουθήστε την ταινία«LORE – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» που αφηγείται τις τελευταίες ημέρες του πολέμου σε μια χαώδη γερμανική ύπαιθρο στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι. Εκεί όπου η έφηβη Λορ ξεκινά με τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια της ένα ταξίδι προς τον Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της, ή επιλέξτε την παρέα των παιδιών σας στην ταινία «ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ».
stigmesΣτιγµές και όψεις του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Στο αίθριο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, µε τίτλο «Στιγµές και όψεις». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγµές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους. Στη σειρά των έργων µε θέµα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειµµένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας µέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα. Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται µέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου.


Πηγή:www.monopoli.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com