Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δώστε τέλος στον εφιάλτη της κυτταρίτιδας

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό γυναικών που αγγίζει το 90% φαίνεται να εμφανίζει μετά την εφηβική ηλικία τη λεγόμενη «φλούδα πορτοκαλιού». Πάντως δεν είναι απαραίτητα απόρροια της παχυσαρκίας, καθώς συναντάται και σε αδύνατες κοπέλες.
Έτσι, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: «Πώς μπορώ να απαλλαχθώ από την κυτταρίτιδα και ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για μένα;» Ακόμα κι αν δεν υπάρχει οριστική ή μαγική θεραπεία αυτή την στιγμή, υπάρχει μια ποικιλία τρόπων για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η θεραπεία της κυτταρίτιδας προϋποθέτει τον συνδυασμό πολλών παραγόντων πέραν της απλής εφαρμογής μίας κρέμας αντικυτταριτιδικής δράσης. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποκτήσετε μία πιο λεπτή και λεία σιλουέτα.
1) Να πίνετε νερό ή τσάι από βότανα
Παραμείνετε ενυδατωμένες! Πίνετε 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Με αυτόν τρόπο θα εξουδετερώσετε την περίσσεια νατρίου που προκαλεί την κατακράτηση υγρών. Αν έχετε βαρεθεί το νερό, δοκιμάστε αφεψήματα ή προσθέστε μία μικρή ποσότητα φρέσκου χυμού στο νερό.
2) Να τρώτε υγιεινά
Τρώτε τακτικά και μικρά γεύματα, εγκαταλείψτε τα λιπαρά και πρόχειρα φαγητά και υποδεχτείτε με χαρά τα χόρτα. «Η κυτταρίτιδα είναι απλά ένα παλιό λίπος και το κλειδί για την ελαχιστοποίησή της είναι να μειώσετε το βάρος σας» σύμφωνα με μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική. Πώς θα χάσετε λοιπόν το περιττό βάρος; Οι γρήγορες δίαιτες πραγματικά επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα καθώς μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα οι πτυχώσεις να γίνονται περισσότερο αισθητές. Έτσι, να θυμάστε ότι πρέπει να τρώτε υγιεινά και συχνά. Αλλάξτε τις διατροφικές συνήθειές σας και να είστε σίγουρες ότι μακροπρόθεσμα θα αποκτήσετε ένα όμορφο σώμα.
Δώστε τέλος στον εφιάλτη της κυτταρίτιδας3) Να τρώτε τρόφιμα με απαραίτητα λιπαρά οξέα
Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των συνδετικών ιστών γύρω από τα λιποκύτταρα συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κυτταρίτιδας και ως εκ τούτου στη σταδιακή εξάλειψη της παραμόρφωσης του δέρματος. Καλές πηγές των απαραίτητων λιπαρών οξέων είναι το ελαιόλαδο, ο λιναρόσπορος, το σπορέλαιο, το καρυδέλαιο και το ιχθυέλαιο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρεμμύδια στα γεύματά σας. Το  κρεμμύδι πράγματι μπορεί να σας απαλλάξει από την κυτταρίτιδα καθώς απελευθερώνει το συσσωρευμένο νερό από τα κύτταρα του δέρματος.
4) Να τρώτε τρόφιμα με πρωτεΐνες
Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές με πρωτεΐνη. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος της κυτταρίτιδας, και η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή καθώς περιέχει αλβουμίνη, η οποία συντελεί στην απορρόφηση του περίσσιου υγρού. Για καλύτερα αποτελέσματα  επιλέξτε ανάμεσα σε τρεις μικρές μερίδες ψάρι, καρύδια, φασόλια, πουλερικά ή σόγια. Αποφύγετε τα βαριά, λιπαρά κρέατα όπως το βοδινό ή το χοιρινό κρέας, όσο είναι εφικτό.
5) Κρέμες για σύσφιξη και κατά της κυτταρίτιδας
Υπάρχουν πολλές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας και τζελ στην αγορά που υπόσχονται να ικανοποιήσουν και την πιο απαιτητική γυναίκα. Για μόνιμα αποτελέσματα δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά σε κρέμες, αλλά θα πρέπει να συνδυάζετε τη χρήση τους με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Αυτές οι κρέμες έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την κυκλοφορία στην προβληματική περιοχή και για να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Για καλύτερα αποτελέσματα οι κρέμες πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα στις πληγείσες περιοχές.
6) Να αποβάλλετε το άγχος
Το στρες επιφέρει ορμονικές αλλαγές ικανές να επηρεάσουν το δέρμα. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη του στρες που μπορεί να προκαλέσει λέπτυνση του δέρματος και αυξημένη αποθήκευση λίπους. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει την παραγωγή των ορμονών ανάπτυξης που δημιουργούν το υγιές δέρμα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε γιόγκα, πιλάτες, διαλογισμό ή περπάτημα, και βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε οχτώ ώρες.
Δώστε τέλος στον εφιάλτη της κυτταρίτιδας7) Άσκηση
Αν και οι λεπτές γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να εμφανίσουν κυτταρίτιδα, η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να επιτείνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Εντάξτε τουλάχιστον 30 λεπτά κάποιο είδος δραστηριότητας την ημέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα έντονο πρόγραμμα. Θα δείτε το σώμα σας να αδυνατίζει μέσα σε 4 εβδομάδες!
8) Σπιτικές συνταγές
Για μία πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή παρέμβαση κατά της κυτταρίτιδας, αποτελούν οι ακόλουθες  σπιτικές συνταγές που υπόσχονται θαύματα!
  • Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι καλαμποκέλαιο με 1/2 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ και 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι. Κάντε μασάζ στα ισχία, στον μηρό, και τις περιοχές των γλουτών και καλύψτε την περιοχή με πλαστική μεμβράνη.
  • Απλώστε ζεστούς κόκκους καφέ και φύκια στην προβληματική περιοχή. Έπειτα, καλύψτε την περιοχή με σελοφάν και περιμένετε για περίπου 20 έως 30 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε το περιτύλιγμα. Κάντε απαλό μασάζ και κατόπιν ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.        flowmagazine.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com