Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις αεροπλάνων που σημάδεψαν την ιστορία

Σενάρια, άλυτοι γρίφοι και θεωρίες συνομωσίας

Το σκοτεινό πέπλο μυστηρίου του χαμένου αεροσκάφους συνεχίζει να υφαίνεται, τα σενάρια που κάνουν οι εμπειρογνώμονες είναι πολλά και άλλες τόσες οι εικασίες.
Μέσα σε όλο αυτό το νεφελώδες τοπίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον μια αναδρομή στο παρελθόν και να δούμε τις 10 πιο μυστηριώδεις εξαφανίσεις αεροπλάνων που απασχόλησαν την υφήλιο.

Η εξαφάνιση της Αμέλια Έαρχαρτ

Το 1937 η Αμέλια Έαρχαρτ ξεκινά μαζί με τον πλοηγό της μια προσπάθεια να καταρρίψει ένα ρεκόρ που όμοιό του δεν έχει επιτευχθεί ποτέ μέχρι τότε, επιχείρησαν λοιπόν να κάνουν τον γύρο της γης! Η προσπάθειά τους όμως δεν τελεσφόρησε μια και το σκάφος τους χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο νησί Howland. Έκτοτε δεν βρέθηκαν ποτέ ούτε πτώματα, ούτε κάποιο ίχνος, ούτε συντρίμμια. Για δεκαετίες αρκετοί έψαξαν αλλά δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Οι θεωρίες συνομωσίας ήταν μυριάδες, κάποιοι είπαν ότι η Αμέλια ήταν κατάσκοπος και ότι επέζησε και αποσύρθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ, ενώ άλλοι τόλμησαν να πουν ότι η Αμέλια και ο πλοηγός απήχθηκαν από εξωγήινους.

Τι απέγινε ο Γκλέν Μίλερ;


Ο Γκλεν Μίλερ υπήρξε μύθος της μουσικής και ένας από τους σταρ που στάθηκαν στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων που πολεμούσαν στην Ευρώπη τον Χίτλερ. Το Δεκέμβριο του 1944 επιβιβάζεται σε ένα μονοκινητήριο με τον πιλότο του και κατευθύνονται προς το Παρίσι για μια εμφάνιση του, όμως το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ως δια μαγείας πάνω από τη Μάγχη και ουδείς δεν βρήκε ποτέ σημάδι του. Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως το αεροπλάνο κατερρίφθη κατά λάθος από φιλικά πυρά ενώ ένας Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι ο Miller έφτασε στο Παρίσι αλλά πέθανε από καρδιά σε οίκο ανοχής.

Πτήση 19



Το Δεκέμβριο του 1945 πέντε αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού απογειώθηκαν από τη Φλόριντα για μια εκπαιδευτική πτήση. Ο κωδικός της αποστολής ήταν Πτήση 19. Μετά από λίγες ώρες και τα πέντε αεροσκάφη καθώς και τα 14 άτομα που επέβαιναν σε αυτά χάθηκαν από τα ραντάρ. Λίγο μετά απογειώθηκε ένα αεροσκάφος για να ερευνήσει τι έγινε και χάθηκε και αυτό. Έκτοτε κανένα από τα πέντε αεροπλάνα δεν βρέθηκε ποτέ. Τα σενάρια που είχαν ειπωθεί ήταν πολλά όμως η πτήση 19 κηρύχτηκε ότι χάθηκε λόγω αδιευκρίνιστων συνθηκών. Ένα από τα σενάρια που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν ότι η πτήση 19 χάθηκε στο τρίγωνο των Βερμούδων

Το Star Dust βρέθηκε μετά από μισό αιώνα

To 1947 η πτήση της εταιρείας British South American Airways από την Χιλή προς το Μπουένος Άιρες, εξαφανίζεται μυστηριωδώς πάνω από τις Άνδεις. Για 50 χρόνια δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος , ώσπου το 2000 μια αποστολή ορειβατών βρήκε το χαμένο αεροσκάφος που αναζητούσαν όλοι για 50 συναπτά έτη. Συντρίμμια και κάποια ανθρώπινα απομεινάρια βρισκόταν κρυμμένα στο βουνό Tupungato στα σύνορα Αργεντινής – Χιλής. Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν τελικά ότι το ατύχημα οφειλόταν στην κακοκαιρία και όχι σε λάθος χειρισμούς του πιλότου. Μέχρι και σήμερα κανένας δεν αποκωδικοποίησε το τελευταίο σήμα που έστειλε σε κώδικα Μορς το αεροσκάφος και ακόμα και σήμερα προσπαθούν να καταλάβουν τι σημαίνει η λέξη «STENDEC» και σε ποιόν απευθυνόταν.

Το μυστήριο του Star Tiger

Στις 30 Ιανουαρίου 1948 το αεροσκάφος Star Tiger της BSAA απογειώνεται από την Santa Maria στις Αζόρες και κατευθύνεται στις Βερμούδες . Όμως το Star Tiger δεν έφτασε ποτέ. Το αεροσκάφος πετούσε με πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Μέχρι σήμερα καμία από τις θεωρίες δεν επικράτησε και κανένα ίχνος δεν βρέθηκε ποτέ και πουθενά.

Star Ariel


Το τρίτο περιστατικό της ίδιας εταιρίας (BSAA) ήταν τo Star Ariel .Το Star Αriel εξαφανίστηκε στις 17 Ιανουαρίου του1949, ενώ κατευθυνόταν από τις Βερμούδες στην Τζαμάικα. Το αεροσκάφος απογειώθηκε και είχε εξ’ αρχής προβλήματα επικοινωνίας με τον ασύρματο. Δεν έφτασε ποτέ στη Τζαμάικα και κανείς δεν ξέρει τίποτα περαιτέρω ούτε για την εξαφάνιση ούτε για τους 20 επιβαίνοντες.

Flying Tiger Line

Η πτήση ρουτίνας 739 επρόκειτο να μεταφέρει Αμερικανούς στρατιώτες στο Βιετνάμ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 16 Μαρτίου του 1962 και έκτοτε εξαφανίστηκε. Επί 8 ημέρες οι δυνάμεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού χτένιζαν τον Ειρηνικό Ωκεανό αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι το αεροσκάφος εξερράγη για άγνωστο λόγους. Φήμες πάντως θέλουν να κατερρίφθη ή να συνετρίβη στη θάλασσα μετά από σαμποτάζ στις μηχανές.

Η Πτήση 427 της USAir


Στην πτήση 427 της USAir που απογειώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1994, όλα έδειχναν ότι έβαιναν καλώς... μέχρι που το αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος με ταχύτητα 300 μιλίων την ώρα. Τραγικός θάνατος βρήκε τους 132 επιβαίνοντες και μεγάλα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα έως και σήμερα. Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι το αεροσκάφος έπεσε σε περιδίνηση για 28 δευτερόλεπτα προτού συντριβεί και απέδωσαν την τραγωδία σε βλάβη της βαλβίδας του πηδαλίου, μιας βαλβίδας που κατά πολλούς δεν βρέθηκε ποτέ…

Η πτήση 800 της ΤWA εξερράγη στον αέρα


Το 1996 η πτήση 800 της ΤWA εξερράγη στον αέρα, λίγο μετά την απογείωσή της από τη Νέα Υόρκη. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μια «λωρίδα φωτός» που έπεσε πάνω στο αεροπλάνο. Επισήμως χάθηκαν 230 ψυχές ενώ οι ειδικοί μίλησαν για βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά του αεροπλάνου που οδήγησε σε έκρηξη. Οι θεωρίες συνομωσίας και οι γρίφοι οργιάζουν μέχρι και σήμερα αφού ουδείς δεν κατάφερε να εξηγήσει τι ήταν η λωρίδα φωτός για την οποία μιλούσαν οι μάρτυρες. Πολλοί μίλησαν για πύραυλο και άλλοι για μετεωρίτη ενώ κάποιοι είπαν ότι επρόκειτο για βόμβα. Η Αμερικανική κυβέρνηση πάντως άφησε δεκάδες ερωτήματα αναπάντητα…

EguptAir: Η πτήση της εκδίκησης


Το 1999 συνετρίβη η πτήση 990 της EgyptAir που κατευθυνόταν από τη Νέα Υόρκη στο Κάιρο. Το Μπόινγκ 767 απογειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου και συνετρίβη στον Ατλαντικό νότια της Μασαχουσέτης. Φυσικά χάθηκαν και οι 217 επιβαίνοντες. Η ιστορία θέλει τον συγκυβερνήτη της πτήσης να είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από μέλος της εταιρείας το οποίο κατά σύμπτωση επέβαινε στη συγκεκριμένη πτήση, σύμφωνα με την ίδια ιστορία ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, Hatem Rushdy, είπε στον el-Batouty ότι αυτή θα ήταν η τελευταία πτήση του. Τότε ο συγκυβερνήτης του απάντησε: «Και η δική σου». Τα μαύρα κουτιά έχουν καταγράψει τον el-Batouty να λέει ψιθυριστά: «Αφήνομαι στον Θεό».

Air France Πτήση 447


Η τελευταία μεγάλη ιστορία συνομωσίας πριν από την τραγωδία των Μαλαισιανών αερογραμμών ήταν η πτήση 447 της Air France με 228 επιβάτες, που συνετρίβη στον Ατλαντικό τον Ιουνίου του 2009. Για μήνες οι έρευνες δε είχαν τελεσφορήσει ώσπου το 2011 βρέθηκαν κάποια συντρίμμια, 50 πτώματα και τα μαύρα κουτιά της πτήσης. Οι εμπειρογνώμονες έβγαλαν το πόρισμα τέσσερα χρόνια μετά λέγοντας πως οι αισθητήρες του αεροπλάνου έπιασαν πάγο με αποτέλεσμα να αποσυνδεθεί ο αυτόματος πιλότος. Μέχρι σήμερα πάντως αγνοούνται τα πτώματα 74 ανθρώπων. 
 
 newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com