Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα ομορφότερα δωρεάν αξιοθέατα του κόσμου


Τζαμί του Χασάν II, Καζαμπλάνκα
Ασχέτως αν ταξιδεύετε με περιορισμένο budget ή όχι, υπάρχουν πάντα ορισμένα πράγματα που αξίζει πραγματικά να δείτε από κοντά και είναι εντελώς δωρεάν. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα σύμφωνα με το Lonely Planet.




Η Βασιλική του Αγ. Πέτρου, Βατικανό



Εκτός του ότι είναι μία από τις πιο γνωστές εκκλησίες και ένα από τα ιερότερα καθολικά μέρη του κόσμου, κατέχει επίσης το ρεκόρ για το μεγαλύτερο εσωτερικό χριστιανικής εκκλησίας, μιας και η χωρητικότητά του φτάνει τα 60 χιλιάδες άτομα. Πέραν του εντυπωσιακού μεγέθους, οι υπέροχες τοιχογραφίες από καλλιτέχνες, όπως ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Ραφαήλ, μαγνητίζουν τον επισκέπτη.



Το Parc Guell, Βαρκελώνη



Μετά τη Sagrada Familia και την Casa Batllo, ένα από τα πιο πολυσύχναστα δημιουργήματα του Γκαουντί είναι το υπαίθριο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Parc Güell. Το πάρκο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το ύφος του γνωστού Ισπανού αρχιτέκτονα, χωρίς να έχουν κάποιο ξεναγό να τους κάνει μάθημα και φυσικά, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν εισιτήριο.



Η Παναγία των Παρισίων- Ο Λούβρος Παρίσι



Είναι ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα του κόσμου και χρειάστηκαν 200 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τετάρτες και Πέμπτες η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως δωρεάν είναι και η λεπτομερής αγγλόφωνη ξενάγηση που προσφέρεται στο εσωτερικό του από τις 2μ.μ. ως τις 2:30 μμ. Στο Παρίσι μπορείτε επίσης να μπείτε δωρεάν στο Λούβρο αν είστε κάτω των 26 ετών. Αν πάλι είστε μεγαλύτερος, κάθε Παρασκευή μετά τις 6μ.μ. και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.



Τα Roof Gardens της Kensington High Street, Λονδίνο





Μια επίσκεψη εκεί και δεν θα πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο τοπίο δεν βρίσκεται στο έδαφος αλλά κάμποσους ορόφους ψηλά. Πρακτικά, αποτελείται από τρεις κήπους με συνολικό εμβαδόν 6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Δυστυχώς, λόγω της δημοτικότητας του είναι συχνά κλειστό εξ’ αιτίας κάποιου event που διοργανώνεται εκεί.



Το μουσείο Σμιθσόνιαν, Ουάσινγκτον



Και όμως, το μεγαλύτερο μουσείο και ερευνητικό κέντρο του κόσμου έχει δωρεάν είσοδο. Προσφέροντας ενδιαφέρουσες και άκρως εντυπωσιακές ατραξιόν, όπως το Μουσείο Αέρος και Διαστήματος, το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο, το Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.



Το Αμερικάνικο Καπιτώλιο, Ουάσινγκτον



Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια και το πιο επιβλητικό παράδειγμα μπαρόκ και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στις ΗΠΑ. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την παρουσία ξεναγού και φυσικά, πάντα δωρεάν.



Η τέχνη του δρόμου, Μπουένος Άιρες



Δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο μέρος, διότι στο Μπουένος Άιρες υπάρχουν πολλοί δρόμοι και πολλές γειτονιές που είναι γνωστές για τον καλλιτεχνικό τους χαρακτήρα. Από ζωγράφους που κάνουν το πορτρέτο σας μέσα σε λίγα λεπτά, μέχρι εκθέσεις αφηρημένης τέχνης και ζευγάρια χορευτών ταγκό, μπορείτε να τα θαυμάσετε όλα αυτά σε περιοχές όπως οι La Boca, Caminito και Calle Lanín. Από το επίσημο τουριστικό site του Μπουένος Άιρες μπορείτε να κατεβάσετε χάρτες για να κάνετε μόνοι σας ένα τουρ σε κάθε μια από αυτές τις καλλιτεχνικές περιοχές.



Η Πύλη της Ινδίας, Μουμπάι



Θεωρητικά και πρακτικά, είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του: μια τεράστια αψίδα που κοιτάζει προς το λιμάνι του Μουμπάι και έχει πίσω της ολόκληρη τη χώρα. Το πλέον ιδανικό μέρος να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του στην Ινδία.



Το Παζάρι της Κωνσταντινούπολης



Υπαίθριες αγορές και παζάρια υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, καμία τους όμως δε μπορεί να συγκριθεί, είτε από πλευράς μεγέθους είτε από ιστορικής πλευράς, με το παζάρι της Κωνσταντινούπολης. Ξεκίνησε πολλούς αιώνες πριν, το 1461, και τα περίπου 4.000 μαγαζιά από τα οποία αποτελείται απλώνονται σε 58 δρόμους.



Ο Ναός Λοτός, Δελχί



Χτίστηκε το 1986 και λειτουργεί σαν η μητέρα όλων των άλλων ναών της Ινδίας. Το ιδιαίτερο σχήμα του, που θυμίζει άνθος λοτού, του έχει εξασφαλίσει πολλά αρχιτεκτονικά βραβεία.



Το Τζαμί του Χασάν II, Καζαμπλάνκα



Το μεγαλύτερο τζαμί του Μαρόκου και το πέμπτο μεγαλύτερο του κόσμου, βρίσκεται στην Καζαμπλάνκα. Διαθέτει γυάλινο πάτωμα, τον ψηλότερο μιναρέ του κόσμου και αποσπώμενη οροφή. Η είσοδος σε μη μουσουλμάνους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο υπό την καθοδήγηση ξεναγού, όμως οι πάντες μπορούν να περιφέρονται στους εξωτερικούς του χώρους.
Για το άρθρο του Lonely Planet πατήστε εδώ 
thea.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com