Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Συμβουλές για αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων


Συμβουλές για αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτωνΚάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Την τελευταία 10ετία, υπήρξαν 7 νεκροί και 106 τραυματίες από την χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.
Οι συμβουλές που δίνονται είναι:...

*Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε   απαγορεύεται.
*Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
*Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
*Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
*Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι   δεν θα προκληθεί ατύχημα.
*Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
*Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
 
tsantiri.gr


Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓ5ΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ....ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΑ....!!! ΨΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα κε Ψωμά. Το άρθρο όπως βλέπετε το αλιεύσαμε απο γνωστό site. Θεωρώντας ότι για την εποχή που το δημοσιεύσαμε ήταν επίκαιρο και γνωρίζοντας τα ατύχηματα που συμβαίνουν, θέλαμε απλώς να επιστήσουμε την προσοχή των πολιτών που θα τα χρησιμοποιήσουν....τώρα εάν είναι παράνομα ή όχι δεν το γνωρίζουμε,αλλά απορούμε για τα ατυχήματα που γίνονται κάθε χρόνο που καταλήγουν είτε σε ακρωτηριασμούς, ή ακόμα και με θανάτους...

    Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις από τα άρθρα που δημοσιεύουμε....
    Ευχαριστούμε για την επίσημανση....και το σχόλιό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ακρωτιριασμοι και οι θανατοι φιλε μου , δυστυχως θα συνεχισουν να υπαρχουν αν το καθε βιβλιοπωλειο και το καθε ψιλικατζιδικο πουλαει παρανομα ο,τι βρει στη μαυρη αγορα για να βγαλει λιγα ευρω παραπανω,εκμεταλεωομενο την αγνοια του μελλοντα ακροτιριασμενου!!!!! τα πυροτεχνηματα που ειναι νομιμα γραφουν πανω τουσ οδηγιες χρησης στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ!
    και μιας και ειμαι πυροτεχνουργος και κινουμαι στο χωρο θα ηθελα να συμβουλευσω οσους αγοραζουν πυροτεχνηματα για το πασχα η για το γαμο τους,να ζητανε να δουν την αδεια εμποριασ του καταστηματος και του καθε προιοντος ξεχωριστα! δεν ειναι ντροπη!!! ντροπη ειναι να πουλαει κανει επικυνδινα πυροτεχνηματα σε παιδια.- φιλικα ψωμας κωνσταντινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com