Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έπεσαν 30 εκατ. τόνων πάγου!

Από τον σεισμό αποκολλήθηκε ένα κομμάτι 30 εκατομμυρίων τόνων πάγου από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Νέας Ζηλανδίας. Πάνω από 100 φάλαινες πέθαναν τις τελευταίες μέρες στο μεγαλύτερο νησί της χώρας. Ήταν προάγγελος του σεισμού;

 Ενενήντα οχτώ οι νεκροί και 226 είναι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με την αστυνομία μετά τον σεισμό που έπληξε την πόλη Κράιστσερτς. Πρόκειται για τη χειρότερη φυσική καταστροφή στην περιοχή από το 1931...

Ο σεισμός που έπληξε την πόλη Κράιστσερτς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, προκάλεσε το θάνατο σε 98 ανθρώπους, ενώ 226 είναι οι αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο απολογισμό των αγνοουμένων.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι νεκροί είναι συνολικά 98 και οι αγνοούμενοι 226. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τους ανθρώπους αυτούς", δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης, Ντέιβ Κλιφ.

Πρόκειται για τη χειρότερη φυσική καταστροφή στην περιοχή από το 1931. Ο σεισμός αυτός είναι ο δεύτερος μέσα σε 5 μήνες που «χτυπάει» και πάλι την πόλη Κράιστσερτς, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο χτύπησε σεισμός 7,1 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Από το σεισμό αποκολλήθηκε ένα κομμάτι 30 εκατ. τόνων πάγου από το μεγαλύτερο παγετώνα της Νέας Ζηλανδίας. Αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν στο Εθνικό Πάρκο Κουκ, δήλωσαν ότι η αποκόλληση έγινε από το Όρος Αοράκι και η πτώση τους στη λίμνη δημιούργησε κύματα ύψους 3,5 μέτρων, τα οποία χτυπούσαν τις όχθες επί τουλάχιστον μισή ώρα.

Μπορεί να τον είχαν προαναγγείλει οι φάλαινες;



Η νεοζηλανδική τηλεόραση ανέφερε το μυστηριώδες περιστατικό θανάτου πάνω από 100 φαλαινών τις τελευταίες ημέρες ως προάγγελο του φονικού σεισμού, κάτι που είχε γίνει και τον Σεπτέμβρη. Την Κυριακή, πριν από λιγότερο από 48 ώρες από τον φονικό σεισμό, οι φάλαινες ξεβράστηκαν στην παραλία Cavalier Creek το νησί Steward, στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Νέας Ζηλανδίας. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να θανατώσουν ορισμένες από τις φάλαινες που πέθαναν μαρτυρικά, δεδομένου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθούν. Η συζήτηση για το αν οι φάλαινες το είχαν προβλέψει μόλις άρχισε.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες, προσπαθώντας να ακούσουν ήχους, κλάματα ή θορύβους μέσα στα ερείπια.Ο σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο πιο φονικός στη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία 80 χρόνια, σημειώθηκε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. Στη Νέα Ζηλανδία, καταγράφονται περισσότεροι από 14.000 σεισμοί ετησίως, εκ των οποίων οι 20 φτάνουν τα 5 Ρίχτερ.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com